Velux dakraam met verduisterend rolgordijn (en meer tips voor een gezonde thuiswerkplek)

Nu we steeds vaker thuiswerken, is een fijne werkplek in huis belangrijker dan ooit. Veel mensen kiezen een zolderkamer als locatie voor hun thuiskantoor. Maar de zolder is er vaak nog niet helemaal op ingericht om als werkplek te dienen. Gelukkig kunt u met een paar kleine aanpassingen van de zolder een fantastisch thuiskantoor maken.

Tip 1: plaats een Velux dakraam

Over het algemeen komt er niet zoveel daglicht de zolder binnen als in andere kamers in huis. Dat is jammer, want zonlicht is belangrijk voor onze gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat het een positief effect heeft op concentratie maar ook op slaap en humeur. Het liefste wilt u het grootste deel van de dag blootgesteld worden aan (indirect) zonlicht.

Een Velux dakraam biedt daarvoor de oplossing op de zolderkamer. Velux maakt hoogwaardige dakramen die zorgen voor meer licht en ventilatie. Ze zijn ook nog bijzonder mooi ontworpen. Kies voor een Velux dakraam met verduisterend rolgordijn als u ook door wilt werken wanneer de zon erg fel is.

Een Velux dakraam rolgordijn is verduisterend in allerlei kleuren verkrijgbaar: van wit en beige tot meer opvallend blauw en groen.

Tip 2: Zorg voor frisse lucht

Naast daglicht is frisse lucht minstens zo belangrijk als u gezond en goed wilt werken vanuit huis. Wist u bijvoorbeeld dat een volwassene elke dag zo ongeveer 15.000 liter lucht inademt? Het is dus belangrijk dat die lucht zo fris mogelijk is, anders kunt u last krijgen van vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies.

Een Velux dakraam biedt naast meer zonlicht ook een extra manier om frisse lucht de ruimte in te halen. Maar er is meer dat u kunt doen om de luchtkwaliteit in huis te bevorderen. Houd de ramen bijvoorbeeld altijd op een kier, zodat er een constante stroom van lucht is. Zet ramen ook tegen elkaar open. Neem ook geregeld pauze van uw werk om even naar buiten te gaan.

Tip 3: Haal meer groen in huis

Meer groen in huis heeft een aantal voordelen. Er is weinig zo gezellig als een huis vol kamerplanten. Het fleurt de ruimte op. Maar groen in huis betekent ook meer zuurstof. Planten geven namelijk zuurstof af en helpen de lucht te zuiveren. Planten zorgen ook voor een gezonde hoeveelheid vocht in de lucht, wat goed is voor uw ademhaling en luchtwegen.

Kortom: een paar kamerplanten op uw thuiswerkplek plaatsen, heeft een groot effect op de concentratie én gezondheid. Met name de lepelplant en aloë vera zijn erg goed in de lucht zuiveren.

Tip 4: Vergeet niet schoon te maken

Het is niet bepaald onze meest favoriete bezigheid, maar toch moet het gebeuren: schoonmaken. Ook uw werkplek kan na verloop van tijd behoorlijk vies worden. Een flinke laag stof betekent dat u het grootste deel van de dag stof inademt. Dat is niet gezond. Haal dus regelmatig een stofdoek over uw meubels om huisstofmijt uit uw longen te houden.

Ook het regelmatig reinigen van uw muis en toetsenbord is zeer belangrijk. In een toetsenbord verzamelt vuil, kruimels en meer troep. Dat is voor niemand gezond, al helemaal niet als u de werkplek in huis deelt. Draai uw toetsenbord om en schudt kruimels en vuil eruit. Veeg uw muis en toetsenbord ook regelmatig af met een licht vochtige doek.

 

Gerelateerde producten
    1. VELUX colour by you Collectie - verduisterend rolgordijn DKL
      VELUX colour by you Collectie - verduisterend rolgordijn DKL
      Vraag offerte aan

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland VELUX raamdecoratie € 7,95

België VELUX raamdecoratie € 17,50

Fakro raamdecoratie - vlizotrap gratis

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@dakraampje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2021 Heuveling Dakgroep BV