Alles wat u moet weten over een dakraam vervangen.

De zomer is weer aangebroken. Dit betekent dat het niet meer uit te houden is op de zolderkamer. Tijdens deze warme dagen kunt u dan ook aan niks anders denken dan ventileren, ventileren en nogmaals ventileren. U probeert er alles aan te doen om maar iets van een koud briesje te mogen ontvangen. Juist op dit moment merkt u dat uw dakraam aan vervanging toe is. Het dakraam vervangen is zo erg nog niet, het brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Hierbij wat onmisbare informatie over het vervangen van een dakraam.

Wanneer een dakraam vervangen?

In de afgelopen 20 jaar is er nogal wat veranderd op het gebied van thermisch comfort. Er wordt tegenwoordig bij Velux gebruik gemaakt van HR++ glas terwijl dat 20 jaar geleden nog niet was voor te stellen. Hierdoor hebben wij zelf hogere verwachtingen gekregen en willen wij dat een dakraam zo goed mogelijk isoleert. Op het moment dat uw dakraam verouderd is en u niet meer tevreden bent over de kwaliteit, is dit het moment voor een velux dakraam vervangen.

Bij verdere ongemakken zoals een beschadigd dakraam of houtrot in het kozijn wordt ook aangeraden om het dakraam zo spoedig mogelijk te vervangen. Als dit niet wordt gedaan kan dit leiden tot lekkage, tocht en infiltratie.

Voordelen van een nieuw dakraam.

Met een nieuw dakraam worden veel ongemakken verholpen, maar ook brengt dit verschillende voordelen met zich mee:

- Beter isolerend, doordat er gebruik wordt gemaakt van HR++ glas zal de U-waarde aanzienlijk stijgen. Dit heeft als groot voordeel dat er in huis minder gestookt hoeft te worden of tijdens warme dagen zal de airco minder lang aan hoeven staan.

- Verhoging van de daglichttoetreding door verdunning van het kozijn. Er zit een groot verschil in de Velux en Fakro dakramen van een aantal jaar terug en de dakramen van tegenwoordig. Omdat er in het heden gekozen is om de kozijnen wat te verdunnen, is er een aanzienlijk groter percentage daglicht dan voorheen.

- Niet compleet onbelangrijk is het akoestische comfort, doordat de dakramen een betere isolatiewaarde hebben gekregen is dit ook bevorderlijk voor de akoestiek. U zal bij een nieuw dakraam minder last hebben van omgevingsgeluid.

 Kosten dakraam vervangen.

De kosten voor het vervangen van een dakraam kunnen erg uit een lopen. Een factor wat hier een belangrijk rol in speelt is of deze klus zelfstandig of door een professional wordt uitgevoerd. Op het moment dat u alle moed hebt verzameld om het zelfstandig te vervangen dan zal dat schelen in de kosten. Alleen zal u geen garantie hebben over de waterdichtheid van het kozijn. Daarom wordt het afgeraden om het zelfstandig te doen, tenzij u hier enige ervaring in hebt.

Niet genoeg ervaring? Kies er dan voor om het door een professional te laten doen, de kosten voor het vervangen van het dakraam liggen tussen de 750 en 1250,- hierbij zijn de kosten van het dakraam zelf niet meegerekend.

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland VELUX raamdecoratie € 7,95

België VELUX raamdecoratie € 17,50

Fakro raamdecoratie - vlizotrap gratis

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@dakraampje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2021 Heuveling Dakgroep BV