Hoe onderhoud ik mijn dakraam?

Hoe kunt u het beste uw dakraam onderhouden? In deze blog leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat uw dakraam zo lang mogelijk meegaat. Door deze tips te volgen ziet uw dakraam er nog mooier uit dan ooit en kunt u ook nog lekkages voorkomen.

 

Ramen schoonmaken

De eerste en makkelijkste tip die we u kunnen geven is het schoonmaken van het glas in uw dakraam. Door regelmatig de ramen te lappen voorkomt u dat vuil zich gaat ophopen. Bovendien ziet uw dakraam er een stuk netter uit met schoon glas. Indien u een uitzettuimel of tuimel dakraam heeft, kunt u deze gemakkelijk 180° draaien voor beter bereik tijdens het schoonmaken.

 

Hout schilderen en onderhouden

Heeft u een houten dakraam? Dan is het belangrijk om eens in de zoveel tijd het schilderwerk bij te houden. Hiermee voorkomt u vlekken in het schilderwerk en voorkomt u dat het hout wordt aangetast door vocht. Voor het verwijderen van vlekken en herstellen van het geverfde oppervlak kunt u gebruik maken van de VELUX schoonmaakset voor wit afgelakte dakramen.

 

Verwijderen van vuil in de gootstukken

Vuil kan zich gaan ophopen in de goten van uw dakraam. Bladeren, takjes en ander zwerfvuil houden water tegen, waardoor er lekkage kan ontstaan. Wanneer u een keer per jaar het vuil uit de gootstukken verwijdert, kunt u dit voorkomen.

 

Algemeen onderhoud

Met het VELUX onderhoudspakket heeft u alles wat u nodig heeft voor het algemene onderhoud van uw dakraam. Het pakket bevat scharniersmeer waarmee u de scharnieren en sloten van uw dakraam kunt insmeren. Dit zorgt ervoor dat uw dakraam soepel open blijft gaan en geen piepende geluiden maakt. Het pakket bevat ook een insectenfilter van 3 meter. Het wordt aangeraden om deze jaarlijks te vervangen. Ditzelfde geldt voor de ventilatiefoam op de ventilatieklep. Na verloop van tijd kan deze gaan uitdrogen. De ventilatiefoam is ook te vinden in het onderhoudspakket. Let er wel goed op of u het oude type dakraam heeft of de nieuwe generatie. Voor het oude type gebruikt u VELUX onderhoudspakket oude type dakraam en voor de nieuwe generatie VELUX onderhoudspakket nieuwe generatie.

Gerelateerde producten

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland: VELUX raamdecoratie € 9,68

België: VELUX raamdecoratie € 17,50

Fakro raamdecoratie - vlizotrap gratis

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@dakraampje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2021 Heuveling Dakgroep BV