Waarom dakraam zonwering onmisbaar is in de zomer én winter

Wie een dakraam in zijn woning heeft, weet het: een dakraam zonder zonwering is niet compleet. Als u op de meest prettige manier gebruik wilt maken van het dakraam, dan is zonwering onmisbaar. Lees verder en ontdek wat de voordelen zijn van zonwering voor een dakraam en welke soorten u kunt kiezen.

Wat is een dakraam?

Een dakraam is een speciaal type venster dat in een schuin dak kan worden geplaatst. Het is de ideale manier om niet alleen zonlicht maar ook frisse lucht een kamer in te halen. Vaak is dat met een normaal vensterraam lastig of zelfs onmogelijk.

Er zijn veel soorten dakramen beschikbaar. Bij dakraampje.nl kunt u terecht voor de meest hoogwaardige dakramen van Velux en Fakro. Voor ieder type dakraam is er bovendien bijpassende zonwering verkrijgbaar.

Soorten dakraam zonwering

Met zonwering bedoelen we een constructie die zon en licht tegenhoudt. Bij een traditioneel raam kan dat een gordijn of jaloezieën zijn. Bij dakramen is dat niet anders. Zo kunt u kiezen uit Velux dakraam zonwering in verschillende soorten:

  • verduisterend rolgordijn;
  • plissé;
  • jaloezieën;
  • buitenzonwering;
  • en meer!

Voor elk type zonwering geldt dat er ook een versie voor het Fakro dakraam beschikbaar is. Welke soort zonwering u kiest, hangt van een aantal factoren af. Allereerst bepaalt functionaliteit welke u kiest. Wilt u een ruimte volledig verduisteren of gaat het alleen om het buiten houden van zonnestralen? Ook smaak en budget spelen mee in de keuze.

De voordelen van zonwering

Zonwering is - zoals de term doet vermoeden - bedoeld om de zon tegen te houden. Toch zijn er nog een aantal andere voordelen aan het plaatsen van zonwering.

Het houdt licht buiten waardoor u gemakkelijker kunt (uit)slapen. Ook als u een dakraam in een kinderkamer hebt, is verduisterende zonwering aan te raden.

Goede zonwering zorgt er bovendien voor dat de ruimte niet onnodig veel opwarmt. Direct zonlicht in de ruimte maakt het benauwd in de kamer. Met de juiste zonwering blijft uw kamer toch altijd goed geventileerd.

Velux dakraam zonwering voor buiten

Zonwering kunt u in het kozijn plaatsen. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij Velux dakraam zonwering in de vorm van een rolgordijn. Maar er zijn ook andere opties die op dezelfde manier worden geplaatst.

U kunt ook kiezen voor Velux dakraam zonwering voor buiten. In dat geval wordt de zonwering geplaatst aan de buitenzijde van het raam. Er is in dat opzicht veel mogelijk. Bij dakraampje.nl kun u onder andere kiezen voor handbediende of elektrische zonwering aan de buitenzijde van het dakraam. Kies voor een extra verduisterende stof om niet alleen warmte maar ook zon buiten te houden.

Dakraam zonwering installeren

Geen zorgen, want als u kiest voor zonwering van dakraampje.nl dan krijgt u duidelijke instructies van ons voor het monteren. Ook zijn er veel handige filmpjes beschikbaar op Youtube. Daar kunt u precies zien wat er moet gebeuren om de zonwering op het dakraam te installeren.

Kiest u voor zonwering van dakraampje.nl? Dan hebt u vrijwel altijd uw producten binnen een week in huis! Bekijk dus nu ons assortiment.

Gerelateerde berichten
  1. Kortingsactie 2022 cashback VELUX
  2. Cashback actie VELUX lichtkoepel
Gerelateerde producten

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland VELUX raamdecoratie € 7,95

België VELUX raamdecoratie € 17,50

Fakro raamdecoratie - vlizotrap gratis

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@dakraampje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2021 Heuveling Dakgroep BV