Bedienen met VELUX INTEGRA

VELUX INTEGRA op stroom of zonne-energie

Onder VELUX INTEGRA vallen alle producten die op afstand te bedienen zijn. Dit kan gaan om producten die elektrisch via stroom werken of zonne-energie ook wel solar genoemd. Bij deze producten levert VELUX standaard de KLI 310 draadloze wandschakelaar voor het bedienen. Inmiddels zijn er nog veel meer opties voor bedienen op afstand en nemen we deze graag met je door zodat jij de beste keuze maakt. Deze bedieningsopties zijn van toepassing voor alle VELUX INTEGRA producten dus denk hierbij aan dakramen, lichtkoepels, platdakramen, raamdecoratie enzovoort.

Draadloze wandschakelaar (KLI 310)

De draadloze wandschakelaar bediend maximaal 1 product of 1 productgroep. Met deze wandschakelaar kies je voor openen of sluiten van jouw VELUX INTEGRA product. Deze schakelaar zit standaard erbij als je een elektrisch of solar product van VELUX koopt. 

VELUX Touch bedieningstablet (KLR 300)

De VELUX Touch bedieningstablet KLR 300 is de vervanger van de oude VELUX bedieningstablet KLR 200. Je bediend hiermee al jouw VELUX INTEGRA producten draadloos of plaatst hem aan de muur met de houder die erbij zit. Met deze optie heb je meer bedieningsgemak en kun je gebruik maken van verschillende functies. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Groepeer producten om ze tegelijkerijd te bedienen
  • Bedien elk gewenst product individueel
  • Kies voor de volgende dakraam posities: open en afgesloten, ventilatie stand en afgesloten, half open of helemaal open
  • Kies voor de volgende raamdecoratie posities: Open, 25% dicht, 50% dicht, helemaal dicht
  • Ventilatietimer om in te stellen wanneer jouw kamer geventileerd moet worden

VELUX App Control (KIG 300)

Met de VELUX App Control KIG 300 bedien je al je VELUX INTEGRA producten met een app op jouw smartphone of tablet. Je hebt hiervoor dus een goed werkende Wifi verbinding nodig. Met een app die je gratis download in de App Store van Apple of Google Play van Android kan je vervolgens alles bedienen. Ook hier zijn weer verschillende functies en instellingen mogelijk zoals geplande automatiseringen op basis van jouw wensen. Verder behalve de al genoemde functies bij de KLR 300 VELUX Touch werkt de App Control KIG 300 met live informatie om op basis van weersvoorspellingen eventuele aanpassingen te doen. Denk hierbij aan dat het kan gaan regenen en dan kan je instellen dat op zo'n moment alle dakramen gesloten moeten worden. Dit is uiteraard slechts een voorbeeld van de vele instellingen, opties en functies die je met de app kan gebruiken. 

VELUX ACTIVE (KIX 300)

VELUX ACTIVE KIX 300 werkt hetzelfde als de KIG 300 App Control echter zitten hier een paar extra accesoires bij namelijk een vertrekschakelaar en binnenklimaarsensor. De vertrekschakelaar (KLN 300) sluit alle VELUX INTEGRA dakramen bij vertrek met één druk op de knop en zet deze in veilige ventilatiestand. De binnenklimaatsensor (KLA 300) meet zaken als de binnen temperatuur, vochtigheid en CO²-niveaus en op basis van deze gegevens kan je weer zaken instellen. 

Heb jij een vraag of wil je hulp?

Heb je naar aanleiding van deze blog hulp nodig of nog vragen? Gebruik onze live chat op de webshop of mail ons via verkoop@dakraampje.nl met jouw vraag dan helpen we je snel verder.

Gerelateerde berichten
  1. Kortingsactie 2023 cashback VELUX
Gerelateerde producten

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland: VELUX raamdecoratie € 9,68

België: VELUX raamdecoratie € 17,50

Fakro raamdecoratie - vlizotrap gratis

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@dakraampje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2021 Heuveling Dakgroep BV