VELUX accessoires voor onderhoud, bediening en veiligheid

  • Onderhoud producten van VELUX voor uw VELUX dakraam
  • Sloten en beveiliging voor uw VELUX dakraam
  • Bedieningssystemen en opties voor uw VELUX dakraam en raamdecoratie
  • Montage toebehoren voor VELUX raamdecoratie
 
Velux dakraam rolgordijnen bij de grootste VELUX dealer van Nederland kopen DAKRAAMPJE.NL is officieel VELUX dealer, wij leveren uitsluitend originele VELUX producten.....!

27 Items

per pagina

VELUX accesoires

Er zijn verschillende accessoires en toebehoren beschikbaar die toepasbaar zijn op uw VELUX dakraam of raamdecoratie product. Wij bieden verschillende opties voor bediening van uw VELUX dakraam of raamdecoratie product in zowel handmatige als elektrische of solar versie. Voor onderhoud aan uw VELUX dakraam zijn er verschillende producten beschikbaar. Tevens is er gedacht aan de veiligheid. Hieronder kunt u een opsomming vinden van alle verschillende opties.

Onderhoud VELUX dakraam

Het onderhouden van uw VELUX dakraam is erg belangrijk. Door regelmatig onderhoud gaat uw dakraam langer mee, voorkomt u problemen of kunt u reparaties uitvoeren. 

VELUX smeervet 

Het VELUX smeervet ZZZ 148 gebruikt u voor het smeren van de scharnieren van uw VELUX dakraam of voor sloten van uw dakraam. Hierdoor blijft het openen en sluiten soepel gaan. Het advies is dit éénmaal per jaar te doen. 

Onderhoudspakket

Het VELUX onderhoudspakket is er in twee types, de ZZZ 220 en de ZZZ 220K. De ZZZ 220 is voor het dakraam van de oude generatie, zonder de K in de code (bouwjaar voor 1 april 2013). De ZZZ 220K is voor de nieuwe generatie dakramen met K in de code (bouwjaar vanaf 1 april 2013). 

De onderhoudsset bevat scharniersmeer (zuurvrije vasaline) voor de scharnieren en eventuele sloten, 3 meter insectenfilter en 3 meter ventilatiefoam. Dit is voldoende voor 2 tot 5 VELUX dakramen afhankelijk van de maat.

Reparatieset voor blank VELUX dakraam

De reparatieset ZZZ 176 gebruikt u voor schade op uw blanke VELUX dakraam. Dit product bevat 200 ML blanke lak en gebruikt u voor oppervlakkige beschadigingen aan het hout. 

Schoonmaatset voor wit VELUX dakraam

De schoonmaakset type ZZZ 131 bevat 200 ML reiniger, 200 ML onderhoudsmelk en een sponsje. Met de onderhoudsmelk en reiniger kunt u de geverfde oppervlakte herstellen. Het sponsje wordt gebruikt om de oppervlakte schoon te maken (verwijdert vlekken).

Sloten en beveiliging

Extra veiligheid geeft u een prettig gevoel, vooral in ruimtes waar u slaapt zoals een slaapkamer, kinderkamer of babykamer. 

Veiligheidsslot 

Het VELUX veiligheidsslot ZOZ 012 is geschikt voor dakramen met middenscharnier (GGL en GGU). Levering is inclusief sleutels.

Uitzetbegrenzer 

De uitzetbegrenzer ZOZ 010 is ideaal als u het dakraam maar tot een bepaalde stand wilt open laten gaan. Handig zodat kinderen bijvoorbeeld niet door het raam kunnen. Geschikt voor type VELUX GGL en GGU. Sleutel niet inbegrepen, optioneel aan te vinken in het artikel.

Handmatige bediening

Voor het handmatig openen en sluiten van uw VELUX dakraam of raamdecoratie product hebben wij verschillende opties.

Bedieningsstok 80 cm

VELUX ZCZ 080 is een bedieningsstok van 80 cm lang voor het openen en sluiten van uw VELUX dakraam of raamdecoratie product. 

Bedieningsstok 200 cm

De ZCT 200 bedieningsstok is uitschuifbaar in vier verschillende standen en 200 cm lang. Te gebruiken voor het openen en sluiten van uw VELUX dakraam of raamdecoratie product. 

Verlengstuk voor bedieningsstok 200 cm

Het ZCT 100 verlengstuk gebruit u voor het verlengen van de ZCT 200 bedieningsstok. Hiermee kunt u deze verlengen van 200 cm naar maximaal 280 cm. 

VELUX adapter

De VELUX ZOZ 085 adapter, ook wel beschermkap genoemd, plaatst u op de bedieningsrand van uw VELUX raamdecoratie product. Hierdoor beschermt u de rand en maakt dit het bedienen tevens makkelijker. U heeft deze nodig per raamdecoratie product.

Elektrische bediening

Voor elektrische bediening zijn er verschillende opties en uitbreidingen. In sommige gevallen nodig en in andere gevallen makkelijk. 

Wandbediening 

De KLI 310 draadloze wandschakelaar leveren wij standaard bij alle VELUX elektrische en solar raamdecoratie. Deze werkt als het ware als afstandsbediening. Voor het aansturen van 1 VELUX elektrisch INTEGRA product of 1 productgroep.

Bedieningstablet

Met de KLR 300 draadloze bedieningstablet bedien je al jouw elektrische VELUX producten zonder gebruik van wifi, individueel of in groepen.

App Control

De KIG 300 App Control van VELUX ACTIVE gebruikt u voor het individueel bedienen van uw elektrische VELUX INTEGRA dakramen of raamdecoratie. Met de gateway en een app via de smartphone of tablet kunt u de producten aansturen. 

Home Interface

Met de KLF 200 home interface kunt u comminiceren tussen io-homecontrol producten en (potentiaalvrije) sensoren, schakelaars of domotica-systemen van andere leveranciers. Ook kan deze als repeater of versterker gebruikt worden in combinatie met VELUX ACTIVE of App Control.

VELUX ACTIVE startset

De KIX 300 VELUX ACTIVE climate control startset bevat een gateway, binnenklimaatsensor en vertrekschakelaar. Via een app kunt u hiermee al uw elektrische producten bedienen op uw smartphone of tablet. In vergelijking met de App Control kunt u met deze startset ook nog zaken als binnentemperatuur, de vochtigheid en het CO2-niveau beheersen. 

Binnenklimaatsensor

Deze binnenklimaatsensor KLA 300 is een toevoeging op uw VELUX ACTIVE systeem. Deze plaatst u in elke kamer waar u gebruik maakt van de VELUX app.

Vertrekschakelaar

Deze vertrekschakelaar KLN 300 is een toevoeging op uw VELUX ACTIVE systeem. Deze plaatst u bij elke uitgang van uw huis.

Handmatig naar solar dakraam

Met de KSX 100 of KSX 100K kunt u van uw handmatige dakraam een solar dakraam maken. De bediening is dan op afstand, elektrisch via zonne-energie. 

De KSX 100K is voor het dakraam van de oude generatie, zonder de K in de code (bouwjaar voor januari 2013). De ZZZ 220K is voor de nieuwe generatie dakramen met K in de code (bouwjaar vanaf januari 2013). 

Montage toebehoren

In sommige gevallen is er iets extra's nodig voor montage of werking van een VELUX product. 

Montageblokjes

De montageblokjes ZOZ 230 heeft u nodig als u voor witte zijgeleiding kiest en nog het oude type dakraam heeft (zonder de K in de code). Ook heeft u deze nodig als u een dakraamcode heeft met K in de code en de blokjes niet (meer) aanwezig zijn. Koopt u bij ons een nieuw dakraam? Dan zitten ze er al bij!

Kabelset

De kabelset ZOZ 241, ZOZ 242, ZOZ 243 of ZOZ 244 gebruikt u wanneer u een handmatig dakraam heeft (of een dakraam die ooit handmatig was) en hier elektrische (INTEGRA) binnen raamdecoratie op wilt monteren. Welk type ZOZ u nodig heeft is afhankelijk van uw VELUX dakraam code.

Conversieset

De ZOZ 228 is een conversieset die u nodig heeft als u een oude codering VELUX dakraam heeft (bouwjaar voor 2001) en u een elektrische of solar buitenzonwering wilt monteren.

Installatiekit

De VELUX installatiekit ZOZ 254 voor VELUX rolluiken is nodig wanneer jouw dakraam is geproduceerd voor 2001 met een dakraam code tussen 1 t/m 14, 31 en de 304 t/m 810.

De VELUX installatiekit ZOZ 253 voor VELUX rolluiken is nodig wanneer jouw dakraam is geproduceerd voor 2001 met dakraam code 101, 102, 104, 204 of 206.

De VELUX installatiekit ZOZ 238 voor VELUX elektrische zonweringen (SSS/MSL/MML) is nodig wanneer jouw dakraam een driecijferige code tussen 102 en 810 heeft.

Voeding

De KUX 110 voeding gebruikt u voor het aansluiten van VELUX INTEGRA (elektrische) raamdecoratie op een handmatig (of ooit handmatig geweest) VELUX dakraam. Deze bedieningseenheid kan 1 tot 5 elektrische VELUX producten van één product groep van stroom voorzien. 

Meer informatie?

In de producten leest u nog meer over alle verschillende originele VELUX accesoires. Voor hulp staan wij graag voor u klaar! U kunt ons snel bereiken via de live chat op onze webshop of onze e-mail. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland: VELUX raamdecoratie € 9,68

België: VELUX raamdecoratie € 17,50

Fakro raamdecoratie - vlizotrap gratis

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@dakraampje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2021 Heuveling Dakgroep BV