Dakea & Luxtra dakraam prijzen 2022

 • Dakea dakramen met handgreep aan de onderzijde en ventilatierooster aan de bovenzijde
 • LuXtra dakramen met handgreep aan de onderzijde en keuze uit met of zonder ventilatierooster
 • Beschikbaar in verschillende uitvoeringen en maten

Items 1-32 van 41

Pagina
per pagina

Budget dakramen Dakea en Luxtra

Het Dakea dakraam heeft een verzinkt aluminium handgreep aan de onderzijde voor het openen en sluiten van het raam. Deze handgreep is voorzien van twee kierstanden. Aan de bovenkant zit een ventilatierooster voor het ventileren van de kamer, ook als het raam gesloten is. Het dakraam kunt u tuimelen tot 180 graden zodat hij simpel is schoon te maken. 

Het LuXtra dakraam heeft ook een klink aan de onderzijde voor het openen en sluiten van het dakraam. Hierbij kunt u het dakraam open, dicht, in ventilatiestand en in kierstand zetten. U kunt kiezen voor een dakraam met ventilatierooster (comfort) of zonder ventilatierooster (standaard). Het dakraam is te kantelen tot 165 graden zodat u hem gemakkelijk kunt schoonmaken. 

Maten budget dakramen

Dakea en LuXtra werken met maatcodes gekoppeld aan een maat. Deze maat is dan de inbouwmaat breed x hoog. Hieronder kunt u zien welke maten en maatcodes wij van LuXtra en Dakea leveren. 

Dakea dakraam maten

 • 55x78 cm maatcode C2A
 • 55x98 cm maatcode C4A
 • 66x118 cm maatcode F6A
 • 78x98 cm maatcode M4A
 • 78x118 cm maatcode M6A
 • 78x140 cm maatcode M8A
 • 78x160 cm maatcode M10A
 • 94x118 cm maatcode P6A
 • 94x140 cm maatcode P8A
 • 94x160 cm maatcode P10A
 • 114x118 cm maatcode S6A
 • 114x140 cm maatcode S8A
 • 134x98 cm maatcode U4A
 • 134x140 cm maatcode U8A

LuXtra dakraam maten

 • 55x78 cm maatcode C2A
 • 55x98 cm maatcode C4A
 • 66x118 cm maatcode F6A
 • 78x98 cm maatcode M4A
 • 78x118 cm maatcode M6A
 • 78x140 cm maatcode M8A
 • 114x118 cm maatcode S6A

Afwerking budget dakraam

U kunt bij Dakea kiezen uit drie verschillende uitvoeringen qua afwerking aan de binnenzijde van het dakraam. Er zijn twee houten dakramen, blank en wit afgelakt. Het hout is gemaakt van FSC-gecertificeerd Scandinavisch grenenhout. Dit betekent dat het enkel afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Bij een wit gelakt (RAL 7043) dakraam is de verf op waterbasis, milieuvriendelijk en heeft hij een schimmelwerende bescherming. De kunststof dakramen zijn gemaakt van PVC en daarmee ideaal voor een badkamer of keuken. Ze zijn vochtbestendig en onderhoudsvrij ten opzichte van houten dakramen. De buitenzijde is gemaakt van grijze aluminium profielen.

Voor de LuXtra budget ramen kunt u uit twee uitvoeringen kiezen. Het blank afgelakte dakraam is gemaakt van PEFC Scandinavisch geselecteerd hout en heeft een laklaag op waterbasis. Dit zorgt voor een natuurlijke look waarbij het hout noestvrij is en behandeld is met schimmel- en insectdodende middelen. De buitenzijde is gemaakt van aluminium profielen in de kleur antraciet.

Glas budget dakraam

Er zijn drie verschillende glastypes mogelijk voor uw Dakea dakraam afhankelijk van uw wensen. Dubbel glas is gemaakt van 24 mm gehard glas, gevuld met argon. Hierin is er standaard dubbel glas mogelijk of dubbel glas extra. Bij dubbel glas extra heeft hij een gelamineerde binnenruit, een dubbele lage emissie coating die warmte terug reflecteert en zit het waterkerende manchet type RUC erbij voor waterdichte afsluiting. Triple glas heeft dit ook maar dan met 34 mm gehard glas. 

Het LuXtra dakraam leveren wij met 24 mm dik HR++ veiligheidsglas. Deze ruit zal niet versplinteren bij een breuk dankzij de geharde buitenruit en gelamineerde binnenruit. 

Isolatie waarde budget dakraam

Afhankelijk van het glastype zit hier een isolatiewaarde aan verbonden, ook wel Ug waarde of u-waarde genoemd. Hierbij is de regel, hoe lager de waarde hoe beter de isolatie.

Bij Dakea dubbel glas of dubbel glas extra heeft het glas een isolatie waarde van 1,0 W/m2K en het raam 1,3 W/m2K. Bij triple glas is dit zelfs 0,77 W/m2K voor het glas en 1,1 W/m2K voor het raam. 

Bij LuXtra ramen zit dit op 1,3 W/m2K voor het dakraam en 1,0 W/m2K voor het glas.

Technische informatie budget dakramen

Behalve de isolatie hebben onze dakramen ook een verschillende geluidswerende waarde. Dit staat voor de geluidsreductie of Rw waarde.

Bij dubbel glas (Dakea en LuXtra) is dit 32 dB, bij dubbel glas extra 34 dB en bij triple glas 33 dB.

In de artikelen zelf kunt u alle overige technische informatie vinden bij het tabblad meer informatie. 

Raamdecoratie voor budget dakramen

Voor zowel LuXtra als Dakea is er raamdecoratie, hier past hetzelfde op. Er is een jaloezie, buitenzonwering, een rolluik en verduistering mogelijk. 

Montage budget dakraam

Het Dakea en LuXtra dakraam kunt u monteren in een pannendak met een dakhelling tussen de 15 en 90 graden. Wij leveren standaard het gootstuk erbij geschikt voor pannendak. Voor Dakea, bij glastype dubbel glas extra of triple glas zit er gratis een waterkerend manchet bij voor waterdichte afdichting. De montage handleiding zit erbij of is op voorhand op te vragen via onze e-mail.

LuXtra dakraam

LuXtra is een minder bekend merk maar doet zeker niet onder aan kwaliteit. Dit dakraam is namelijk gemaakt door Altaterra, een zusterbedrijf van VELUX. Qua dakramen is dit de goedkoopste op de markt. 

Dakea dakraam 

De leverancier Dakea bestaat al meer dan 75 jaar en heeft een goede prijs en kwaliteit verhouding. Een goed dakraam die u eenvoudig kunt installeren voor een gunstige prijs is waar ze voor staan. 

Garantie budget dakraam

U krijgt maar liefst 20 jaar fabrieksgarantie vanuit Dakea op uw Dakea dakraam. Voor LuXtra is dit 10 jaar. 

Service & contact

We staan 24/7 voor u klaar

Stel uw vraag direct online!

Chat met ons

Bezorgkosten

Nederland: VELUX raamdecoratie € 9,68

België: VELUX raamdecoratie € 17,50

Fakro raamdecoratie - vlizotrap gratis

Advies nodig?

Vraag & antwoord service?

E-mail verkoop@dakraampje.nl

T: 026-3232918 ma - vrij : 10.00 - 16.00

Copyright © 2021 Heuveling Dakgroep BV